2009. jún 08.

bemondo retro - EP09 ( published DRAFT! )

írta: bemondo
bemondo retro - EP09 ( published DRAFT! )

Figyelem!

"Az igazi kérdés, mi lesz a FIDESZ kereszténydemokrata retorikája a jövőben egy olyan közegben ahol nem a baloldal a fő ellenség, hanem a jobb:

- Légy Árpád és emeld kebledre felebarátodat, a keresztény magyart?
- Az igazi magyar a keresztény magyar?
- A Gyurcsány az ősellenség, aki ránk küldte Morvai Krisztinát, aki igazából a szocialista lobbigépezet trükkje?
- Kritsztina Bajdnai reinkarnációja, és a szocik által pénzelt skin-head-ek önjelölt vezére?
- a magyar paraszt nem jobboldali és nem motoros, de kap kombányra bézt az EU-tól???
"

 

Halkan csak, mert a post folyam oda lett, de az események szólásra hívtak, de még mindig csak röviden.

Olvasom minden hol, hogy egész Európa jobbra tolódott és nálunk Magyarországon is a legnagyobb nyertese az EP választásnak, a Jobbik nevű közösség; mely híres arról, hogy fasisztoid eszmékkel kampányol, és gyűjt maga mellé támogatókat.

Egy idealistának ezt látnia, tapasztalnia szomorú, sőt végzetes.

Mindenesetre megtörtént. Új korszak, új szelei fújnak... persze csak részben.

Nálunk Magyarországon a tények:
- FIDESZ majd nyer, de nagyon a parlamenti választásokon 10-ben!
- ezt már tudtuk
- SZDSZ nem biztos, hogy bekerül 10-ben
- ezt csak sejtettük
- jobboldal bekerül 10-ben
- ezt tudtuk
- LMP lesz és élni fog
- nem tudtuk, rétegek remélték
- szocialista hátország mereven néz maga elé, keresve ellenségét, de azok elfogytak, nincsenek, nem tudják mi is történik. A szakszervezetek bénán néznek maguk elé, hogy a cigányozás fontosabb mint ők!?
- mi tudtuk, ők csak nem is sejtették! Ezrét tart itt az ország!

Az új erők feltörése azért lehetséges mert a régiek hangsúlytalanodnak.

A szocialista párt hátországát biztosító, a régi rendszer maradványaként a sorok között még mindig megbúvó hálózat szakadozni látszik. Oszlik, enyészik és lassan valóban a múlt részévé válik. De sajnos értékei egyre kevésbé lesznek a jövő részévé. Mert még mindig artikulálatlan, vagy az új nemzedék számára érthetetlen, nem felfogott értékekről van szó.

Mik is ezek a sorközök?
Szakszervezetek, állami nagyvállalatok és azok átmentett vállalatainak networkje. A MÁV a BKV a volán társaságok. Önkormányzati szervek. Helyi szinten működő nagyvállalatok, vállalkozások, önkormányzatok vállalkozásai. Egyéb szervezetek melyek részei a nagyobb szervezeteknek. Szakmai szervezetek, melyek azonban tagjaik korának révén hosszabb ideig a régi reflexekhez kötődtek. A vállalatok esetében említhetnénk akár az OTP-t is akár MOL-t is akik minden pártot szívesen támogatnak részrehajlás nélkül, de mégis egy, a régi rendszer az új rendszerbe történő transzformálódásával vannak jelen a mai Magyarországon.

Hogy is van az... ?
A nyugdíjasok, idősek, akik soká hittek a nyugdíj, a munka, a szakszervezeti díj szentségében, és erejében. Akik meggyőződésből hittek az egészséghez és a szép öregkorhoz való jogban, vagy annak kivetülésében, soha nem tapasztalt ordas eszmékkel találják szembe magukat melyre nincs kész válaszuk.

Régebben is a világ adta meg a választ és nem ők: az volt a világháború!

(Egy olyan országban, ahol a morális szövetet még a vallás sem tartja egyben, és abban hisz a keresztény jobb oldal is, hogy család, a gyenge akaratúak könnyen lesznek az ordas eszmék áldozatai. )

A FIDESZ-féle jobboldaliság populista fegyvere volt a régi rend és annak az új rendszerbeni fundamentumainak támadása. Persze éppen annyira, hogy a középről megfelelő szavazót el nem vesztve legitimitását erősíthesse. Feszítve a húrt folyamatosan húzogatta, az MSZP core híveinek bajszát. Ez az alap, mely támadható volt, immár tényleg enyészik. Lehet végleg odalesz. De mi lesz az új közös utálat célpontja? A maradék maradéka, mely már csak kevésbé árnyéka önmagának?

Ezt még a FIDESZ sem tudja! Habár a történelem hordoz mintákat magában, nem szeretném leírni azt, ami a 30-as években zajlott Németország mai területén. Még mindig nem.

Ugyanakkor termeljük az oligarháinkat, a gazdagjainkat, a maffiózóinkat. Csak úgy, mint adósságainakt, ami lassan sokaknak fáj, de leginkább az egyszeri embereknek és azoknak aki soká vártak halkan, de tovább nem tudnak. Csak úgy mint látni sem tudnak túl messzire és problémáik okait ott keresik, ahol a legkönnyebb: maguk körül, ahol tapasztalják.

- a BMW-s szomszéd biztos lop, meg adótcsal
- a cigány meg a vonat alól is kilopja a vastat és az áram alól ellopja a kábelt
- persze akinek pénze van az mindig meggyógyul
- stb....

De mi ez a sok zagyvalék, amit összehordok itten?

Az igazi kérdés, mi lesz a FIDESZ kereszténydemokrata retorikája a jövőben egy olyan közegben ahol nem a baloldal a fő ellenség, hanem a jobb:
- Légy Árpád és emeld kebledre felebarátodat, a keresztény magyart?
- Az igazi magyar a keresztény magyar?
- A Gyurcsány az ősellenség, aki ránk küldte Morvai Krisztinát, aki igazából a szocialista lobbigépezet trükkje?
- Kritsztina Bajdnai reinkarnációja, és a szocik által pénzelt skin-head-ek önjelölt vezére?
- a magyar paraszt nem jobboldali és nem motoros, de kap kombányra bézt az EU-tól???
 

Vagy jön megint az olvasszuk be taktika mint az megtörtént a FKGP-vel? Házon belül konformizálni a fasizmust?!?!?! Kemény vonal?

A dilemmák folynak tovább a fejemben...

Szólj hozzá

magyar választás mszp fidesz eu jobbik ep2009 ep09